Ubezpieczenie na życie i ubezpieczenie NNW

Przełom w sprawie polisolokat: Oszukańcze umowy nieważne od początku
28 kwietnia 2017
Pokaż wszystkie

Ubezpieczenie na życie i ubezpieczenie NNW

Ubezpieczenie na życie

Ubezpieczenia na życie i NNW – Grupa Otwarta

Wśród polis ubezpieczenia na życie można wyróżnić m.in.: ubezpieczenia typowo ochronne oraz ochronno-oszczędnościowe. Głównym celem ubezpieczenia typowo ochronnego jest zapewnienie świadczenia najbliższym na wypadek śmierci ubezpieczonego. Wypłata świadczenia umożliwia spłatę zobowiązań – kredytów, podatków spadkowych, zorganizowanie pochowku oraz zapewnia niezbędne środki do życia.

Ubezpieczenia na życie mogą być uzupełnione o dodatkowe opcje ubezpieczenia, między innymi:

• na wypadek śmierci wskutek nieszczęśliwego wypadku,
  • na wypadek poważnego zachorowania,
  • uszczerbku na zdrowiu,
  • leczenia szpitalnego

Ubezpieczenie NNW

Ubezpieczenia na życie mogą być oferowane zarówno w formie indywidualnej jak również umowy grupowe – otwarte. Niewątpliwą zaletą ubezpieczeń grupowych otwartych jest to, że zakres ochrony oraz wysokość składki mogą być bardziej korzystne niż w przypadku ubezpieczeń indywidualnych.

Grupowe ubezpieczenia na życie, oprócz ochrony życia i zdrowia ubezpieczonego mogą być rozszerzone o tzw. opcje rodzinne np.: urodzenie dziecka, zgon dziecka, zgon współmałżonka, poważne zachorowanie dziecka lub współmałżonka, zgon teścia lub rodzica itp.

Korzyści dla osoby ubezpieczonej:

• Możliwość przystąpienia do atrakcyjnego programów ubezpieczenia
  • Zabezpieczenie rodziny
  • Uzyskanie wypłaty świadczeń w razie uszczerbku na zdrowiu, poważanego zachorowania, pobytu w szpitalu itp.

Zobacz i zapoznaj się z ofertą Stowarzyszenia Ubezpieczonych:

Ubezpieczenia na życie lub Ubezpieczenia NNW